SY Aura

“Aura”   S & S uit 1971

Sparkman & Stephens

aluminium zeiljacht

Palmer Johnson Yacht 1971

 

 

 

Mooi artikel in de “Motorboot”

 

Mooi artikel in magazine de “Motorboot”.

Lees het gehele artikel hier: Motorboot artikel

Jachtspuiterij in Sint-Annaland viert zilveren jubileum

Een mooi artikel in de Eendrachtbode: Jachtspuiterij in Sint-Annaland viert zilveren jubileum

“Bij de afsluiting was ook recreatiewethouder Frank Hommel aanwezig. Hij was lovend over het evenement, dat vier jaar geleden werd beloond met de ondernemersprijs van het Ondernemers Overleg Tholen.

Hommel vroeg ondernemer Gerbert Kooij om het doel toe te lichten. ,,We willen mensen bereiken, hen informeren over diverse onderwerpen, en de naamsbekendheid van onze bedrijven vergroten’’, vertelde deze.

Kooij is eigenaar van een jachtspuiterij, Kooij Ship Operation. Het bedrijf is twaalf en een half jaar geleden naar Sint-Annaland gekomen, maar bestaat al een kwart eeuw. Begonnen door Kooij senior, en inmiddels is zoon Hendrik-Jan de derde generatie in het familiebedrijf.

Hommel noemde de jachtspuiterij een visitekaartje van maritiem Tholen. Hij prees het vakmanschap en de passie van Gerbert Kooij, en zei dat hij innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

De ondernemer kreeg een flesje, en zijn vrouw een boeket als blijk van waardering.”

 

Lees hier het gehele artikel: Eendrachtbode-maart

copyright Eendrachtbode 2017

Artikel in de Waterkampioen

Een mooi artikel in de Waterkampioen over een mooi schip de Waterwacht.

… het uitgevoerde werk ging wat verder dan goed onderhoud alleen. Geen poetswerk voor de mooiigheid, maar gedegen renovatie-, lak- en schilderwerk. Onder andere met dank aan het werk van Kooij Ship Operation uit Sint-Annaland …

Lees het gehele artikel: klik hier

 

Watersport Informatie Event 11 maart 2017

Beste watersporter,

Bent u benieuwd wat er zoal op watersportgebied leeft in Nederland en omstreken? Dan nodigen wij u met veel plezier uit voor het 5e Watersport Informatie Event in Sint Annaland. Dit gratis evenement staat volledig in het teken van watersportgerelateerde onderwerpen en ervaringen en wordt georganiseerd door de Watersportvereniging Sint-Annaland in samenwerking met de watersport bedrijven aan Boulevard Mariteam in Sint Annaland.

Wat kunt u verwachten?
Op zaterdag 11 maart 2017 zijn er tussen 11:30 en 15:30 uur diverse workshops en lezingen met uiteenlopende onderwerpen gericht op zowel zeilende als motorvarende watersporters. Het evenement speelt zich af aan de oostzijde van de jachthaven in Sint Annaland. U wordt vanaf 10:30 uur ontvangen met een warme kop koffie aan boord van de rondvaartboot “Frisia”. Aansluitend na de lezingen nodigen wij u opnieuw van harte uit op de “Frisia” waar nog een lekkere borrel voor u klaar staat om de dag gezellig af te sluiten.

Kooij Ship Operation, Gerbert Kooij geeft de volgende lezing:

CORROSIE; is dat te voorkomen ?

Corrosie is een ander woord voor ROEST. In principe corroderen vrijwel alle ondergronden, maar wat is de reden dat het ene nu sneller en gemakkelijker roest dan het andere materiaal? En hoe komt het dat verbindingen en lastige hoeken sneller corroderen? Gerbert Kooij heeft zich in 2016 gecertificeerd als NACE coating inspector. NACE International is een Amerikaans training instituut voor corrosie bescherming. Benieuwd hoe corrosie is te voorkomen en op te lossen ? Meldt u dan aan voor deze seminar.

 

 

Wij willen u vragen een keuze te maken voor drie lezingen die u het meest aanspreken (plus één reserve). Vorig jaar konden we bijna iedereen haar en zijn voorkeuren inwilligen, de eerste 120 zijn in ieder geval verzekerd van het door hun gekozen rooster, dus schrijf u snel in met behulp van onderstaande link.

Lees het gehele artikel en/of schrijf u nu in: klik hier.

 

Bontekoe II

Het onderwaterschip van de Bontekoe II wordt voorbereid voor het zwaardere straalwerk.

Bontekoe1 Bontekoe2

Het staal wordt gestraald volgens de NACE SSPC standaard.

Bontekoe3

Aluminium onderdelen zijn door ons zelf gestraald met Garnet grit.

Bontekoe4

Plamuurwerk Bontekoe II, ook het onderwaterschip bij de lassen.

Bontekoe5

Schuren, schuren en nog eens schuren.

Bontekoe6 Bontekoe8 Bontekoe7

En nu glans, het eindresultaat van de binnenzijde verschansing.

Bontekoe9

Lichte lakschade Hermes

 Hermes1

Na lichte lakschade is de oude dame: “Hermes” , weer helemaal nieuw.

Foto’s van voor en na de behandeling. Schip is overgespoten met Awl-Grip Topcoat.

Hermes-voorHermes-na

 

Belgian Boat Show 2015

BelgianBoatshow2015b 

Belgian Boat Show 2015 te Gent.
Zaterdag 14 februari begint het eerste weekend beurs voor de watersporter in Flanders Expo.
Er zijn 225 exposanten, een evenement met 25% meer standhouders dan vorig jaar. Vier verschillende hallen zijn thematisch ingedeeld.
Wij zijn te vinden in Hal 3: stand 3075.
Het beloofd een informatieve beurs te worden. Welkom !!BelgianBoatshow2015Gent

Het Watersport Informatie Event 2015 was een groot succes

wie2015a

 

Het Watersport Informatie Event 2015 was een groot succes.

Het evenement werd met meer dan 250 deelnemers bezocht.
Lezingen in de loodsen en manoeuvreren in de haven van Sint Annaland.

wie2015b

 

 

 

“Zo werkte een gerenommeerde jachtbouwer in Huizen”

Omstreeks 1954, de Scheepswerf van Janus Kok, in Huizen

Watersport Informatie Event 31 januari 2015

WIE-banner_2015 

Beste watersporter,

Met veel plezier nodigen wij u uit voor het 3e Watersport Informatie Event in Sint Annaland. Dit is een gratis evenement en wordt georganiseerd door de WSV in samenwerking met de watersport bedrijven aan Boulevard Mariteam in Sint Annaland.

Wat kunt u verwachten?

Op zaterdag 31 januari 2015 zijn er tussen 12.00 en 15.00 uur diverse workshops en lezingen met uiteenlopende onderwerpen gericht op zowel zeilende als motorvarende watersporters. Het evenement speelt zich af aan de oostzijde van de jachthaven in Sint Annaland. U wordt vanaf 10:30 uur ontvangen met een warme kop koffie aan boord van de rondvaartboot “Frisia”. Aansluitend na de lezingen nodig wij u opnieuw van harte uit aan boord van de “Frisia” waar nog een lekkere borrel voor u klaar staat om de dag gezellig af te sluiten.

Kooij Ship Operation, Gerbert Kooij geeft de volgende lezing: 
Vocht in mijn boot, heb ik dan ook meteen osmose?

Water is voor de watersporter om van te genieten. Maar als het water zich op plekken bevindt waar u het niet wilt hebben kan er serieuze schade ontstaan met een reële kans op houtrot in de sandwichconstructie of osmose. Tijdens de lezing krijgt u te zien hoe u zelf kunt ontdekken of ook uw boot wordt aangetast. Ook hierbij geldt; voorkomen is beter dan genezen.

Wij willen u vragen een keuze te maken voor drie lezingen die u het meest aanspreken (plus één reserve). Vorig jaar konden we bijna iedereen haar en zijn voorkeuren inwilligen, de eerste 120 zijn in ieder geval verzekerd van het door hun gekozen rooster, dus schrijf u snel in.

Lees het gehele artikel en/of schrijf u nu in ; klik hier.
 

 

Call Now Button