Beste watersporter,

Met veel plezier nodigen wij u uit voor het Watersport Informatie Event. Dit wordt georganiseerd en u gratis aangeboden door WSV Sint Annaland en de hier gevestigde watersport bedrijven aan Boulevard Mariteam.

Wat kunt u verwachten?
Op zaterdag 23 februari zullen er negen lezingen plaatsvinden met uiteenlopende onderwerpen zoals technische noviteiten in de watersport, de botenmarkt, waarom varen die speedboten zo snel, interactieve beauty workshop voor dames, varen in Griekenland, vernieuwende verfsystemen, stabiliteit, zeetochtplanning en de bekende zeiler Hans Bouscholte vertelt over short handed zeilen.

Het event speelt zich af aan de oostzijde van de jachthaven in Sint Annaland. U wordt ontvangen vanaf 12 uur aan boord van de rondvaartboot “Frisia”.

De lezingen vinden plaats tussen 13 en 16 uur, aansluitend een borrel op de “Frisia” om gezellig na te praten.

Wij willen u vragen een keuze te maken van de drie lezingen die u het meest aanspreken (plus één reserve). Indeling geschiedt op volgorde van binnenkomst, dus meld u snel aan met behulp van onderstaande knop.

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging en op de dag zelf wordt het rooster bekend gemaakt. Tussen de lezingen is er koffie en thee, aan het einde van de dag krijgt u een hapje en een drankje aangeboden.

Voor vragen kunt u bellen/mailen: 0166 60 10 00 / sintannaland@devalk.nl

 
divider
De zin en onzin van duizend pk
Met 523.000 boten in Nederland kan het soms best een beetje druk zijn op het water. Een kleine groep van deze boten zijn de zogenaamde 'snelle motorboten' en rondom deze groep hangt een interessante beeldvorming. In deze lezing wordt duidelijk gemaakt waarom 'ze' niet langzaam kunnen varen ... of kunnen 'ze' dat wel en is het een kwestie van willen?
Lezing door Andy Vrijhof van Novanta Yachtservice.
divider
Tochtplanning
Wilt u komend vaarseizoen een tocht op zee gaan maken? Paul Matthijssen en Yvonne Kuijpers, van OceanPeople, vertellen u hoe zij, als ontwerpers van Adventure Cruises voor zeiljachten én motorboten, dit aanpakken en wat er allemaal bij komt kijken. Van bootuitrusting, omgaan met bemanning en plannen aan de keukentafel, tot gedetailleerde tochtuitwerking, navigatie, meteo en beslisprocessen onderweg.
Met OceanPeople kom je verder!
divider
Bootwaarde; mythes en feiten!
Wat is mijn jacht nu eigenlijk waard, heeft de crisis ook hier zijn sporen achtergelaten? Wat kunt u er aan doen om uw dierbare bezit voor de beste prijs te verkopen en wat komt er kijken bij het vinden en kopen van een goed jacht.
Lezing door Ger Bayens, beëdigd jachtmakelaar/taxateur en manager van De Valk Zeeland tevens wedstrijdzeilend watersporter en trotse bezitter van een J-33 “Jimp”.
divider
De meerwaarde van een goed verfsysteem
In de evolutie naar het perfecte verfsysteem zijn er verschillende systemen ontstaan. De keuze welk verfsysteem toe te passen is afhankelijk van het gewenste resultaat en het onderhoud. Tijdens de lezing zal ik u in vogelvlucht informeren welke verfsystemen nu beschikbaar zijn en welke we in de nabije toekomst kunnen verwachten.
Geb Kooij
divider
Solo/duohanded topzeilen ook handig voor u
Hans Bouscholte komt vertellen over zijn ervaringen op gebied van shorthanded -zowel solo als duo –zeilen. Tijdens de presentatie benadrukt hij vooral hoe deze ervaringen U als toerzeiler van pas kunnen komen.
Als één van Nederlands’ bekendste zeilers behaalde Hans in zijn carrière, zowel op nationaal als internationaal vlak, verschillende titels.
divider
Noviteiten in de watersport
Een samenvatting van de noviteiten van de afgelopen vakbeurzen, en een vooruitblik naar ontwikkelingen in de nabije toekomst. Verder een uitleg over NMEA 2000, de huidige communicatie standaard van navigatie en communicatie apparatuur. Deze standaard maakt dat apparatuur eenvoudig aan elkaar kan worden verbonden, en direct informatie met elkaar kan uitwisselen, plug & play dus.
De lezing wordt gegeven door Frank van Dijk, eigenaar van Mariteam Shipyard.
divider
Van verwaaid naar beeldig
Een interactieve beautyworkshop voor de dames, vol met professionele en praktische tips om van “coupe beaufort” naar terraswaardig te transformeren. U krijgt uitleg/demonstratie over een snelle make-up, de verzorging van de handen en het re-stylen van het haar. Verder een uitleg over het belang van zonbescherming op het water.
De workshop wordt gegeven door Colinda van Dijk. Zij is buiten mede eigenaar van Mariteam Shipyard, al jarenlang schoonheidsspecialiste met haar eigen beautysalon.
divider
Zonnig zeilen!
In een kleurrijke en pakkende presentatie informeren wij u over het reilen en zeilen in mediterraan vaarwater. We gaan onder andere in op: De uitrusting van de boten; De weersomstandigheden, de weerberichten, het vaargebied; De aanlegmogelijkheden en faciliteiten van de havens; De wijze van aan- en afmeren; De beleving van een zeildag in Griekenland en/of Turkije; De verschillende vormen van zeilvakanties die aangeboden worden (bareboot/flottielje).
Frank Smits en Ellen Gribnau.
divider
Stabiliteit voor u en uw bemanning
Stabiliteit in uw schip brengen.... Hoe werkt het.. en wat doet het met de vaareigenschappen en het comfort aan boord.
Lezing door Thijs van der Beek eigenaar van Creek Sails & Service
divider
 
         
Contact | T: 31 166 601 000